Top
FAQ

Veelgestelde Vragen

Een lijst van vragen die veel gesteld worden en de antwoorden daarop

TapParfums

Wat is TapParfum?

TapParfum is een hoogwaardig parfummerk met een hervulconcept. Het assortiment van TapParfum bestaat op dit moment al uit meer dan 400 geuren, dus voor iedereen is er een perfecte match. Zodra je je favoriete geur gekocht hebt, kan je genieten van je heerlijke parfum. TapParfum voert de hoogst haalbare kwaliteit parfum met de beste geuroliën en alcohol. Wanneer het flesje leeg is kan je het hervullen bij een tap parfum punt bij jouw in de buurt.

Hoe kies ik mijn favoriete geur?

Bij TapParfum kan je op verschillende manieren op je favoriete geur uit komen. Dit kan bijvoorbeeld met de TapParfum app, geuradvies in de winkel of op de website. Een andere leuke optie is door middel van een geuravond. Hiermee heb je een gezellige avond met vriendinnen en heb je uitgebreid de tijd om je favoriete geur te vinden. Gewoon in je eigen woonkamer, boek een geuravond op de website.

Blijft TapParfum lang hangen?

Het is afhankelijk van de zuurtegraad van je huid en de eigenschappen van de parfum hoelang deze blijft hangen. In de meeste gevallen hebben de geuren met een hoog sillage ook aan langere duurzaamheid.

Wat kan ik opzoeken in de zoekbalk?

In de zoekbalk kan je je favoriete geur typen, er wordt dan een passende geur geadviseerd.

Hoe werkt de zoekmachine?

In de zoekmachine kan je zoeken op geslacht, akkoord, stijl, sillage en eigenschap. Hierna zal er een geschikte geur voor je uitrollen. Ook is het mogelijk om je favoriete geur in de zoekbalk te typen. De app zoekt automatisch naar de parfum die het beste bij je criteria past.

Waar kan ik mijn parfumflesje laten hervullen?

Je kan je parfum hervullen bij een Tappunt bij jou in de buurt. Klik hier ze te bekijken

Waar is TapParfum te koop?

Door heel Nederland zijn er meer dan 200 TapParfum verkooppunten. Hier kun je een flesje aankopen, maar ook kun je jouw parfumflesje laten hervullen met TapParfum.

Mijn geur is niet verkrijgbaar bij dit TapPunt?

Je kan je geuradviseur in de winkel vragen om deze geur voor je te bestellen. Die ligt dan binnen drie werkdagen voor je klaar in de winkel.

Zijn er ook geurtjes mee te nemen voor op reis?

Wij hebben hiervoor speciale TP sprays ontwikkeld. Dit zijn tasverstuivers met hervulbare of verwisselbare glazen tubes met een inhoud van 10ml.

Parfums

Wat zijn akkoorden en sillage?

Als we het over de akkoorden in een geur hebben, zijn het de eigenschappen die het duidelijkst naar voren komen in een parfum. Dit kan onder andere zoet, witte bloem, fris of kruidig zijn. Sillage is de aura die de geur vormt. Dit kan variëren van licht naar enorm.

Hoe kan ik de parfum het beste bewaren?

Parfum kan je het beste op een donkere, koele plek bewaren. Een kelder of koelkast zijn perfect plaatsen om de houdbaarheid van je parfum te verlengen. Mocht je je parfum liever ergens anders bewaren, zorg dan in ieder geval dat het niet rechtstreeks in de zon staat. Hierdoor gaat een parfum sneller oxideren.

Kan ik onbeperkt geuren testen?

Je neus is na een aantal geuren verzadigd. Daarom raden wij aan om ongeveer drie geuren per keer te ruiken waardoor je, je reukzin scherp houdt.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de volgende geur die ik wil testen weer kan ruiken?

Koffiebonen kunnen er voor zorgen dat je reukzin weer geneutraliseerd is. Ook kan het helpen om water te drinken.

Hoe kan ik het beste parfum testen?

Wij adviseren om eerst te ruiken op een geurstrookje en je favoriete geur daarna uitproberen op je huid. De beste manier om een parfum te testen is namelijk op je huid.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn parfum langer 'goed' blijft?

Parfum heeft een verouderingsproces. Dit blijft constant doorgaan en kan versneld of vertraagd worden. Om je parfum zolang mogelijk goed te houden, kan je dit het beste bewaren op een koele donkere plek.

Welke geur past bij mij?

Parfum is heel persoonlijk. Voor een goed advies raden we je aan naar één van onze TapPunten te gaan. Daar kun je jouw favoriete geur zeker vinden!

Waar kan ik het beste mijn geur spuiten?

Dit kan het beste op de puls punten. Dit zijn de plekken waar je je hartslag het beste kan voelen. Door de warmte van je bloed, zijn dit de beste punten om je parfum op te spuiten.

Wat is het verschil tussen eau de parfum en parfum?

De verhouding tussen de geurolie, alcohol en water. Het percentage aan geurolie ligt bij een parfum hoger (tussen de 20% en 40%) dan bij een eau de parfum (10% tot 20%).

Wat zijn geurfamilies?

Dit zijn groepen waarin een geur onderverdeeld is. Binnen TapParfum zijn de nummers aangepast aan de geurgroep waarbij een parfum hoort. Bij de vrouwen zijn dat: Bloemig, Chypre/Fruitig, Oriëntaals en Bloemig/Houtachtig/Musk. Bij de heren zijn dat: Houtachtig, Fris/Fruitig, Oriëntaals en Leerachtig

Verzenden & Retourneren

Ik vind mijn parfum niet lekker, mag ik deze retourneren?

De TP-spray die wij verzenden, met een inhoud van 10ml, wordt op aanvraag klaar gemaakt en aan de consument verzonden. Helaas is het niet mogelijk om dit artikel te retourneren.

Mijn pakket is niet aangekomen

Wij verzenden al onze pakketten met DHL. Wanneer een pakket niet geleverd is kan het zijn dat deze bijvoorbeeld de buren geleverd is. Mocht dit niet het geval zijn adviseren wij om contact op te nemen met de desbetreffende vervoerder.

Wat is de levertijd van mijn pakket?

De levertijd van al onze pakketten is gemiddeld 1 tot 3 werkdagen.

v

Het eerste hervulbare parfum concept.