Top
Magnolia

Binnen de parfumerie zijn er veel verschillende geurnoten. Dit kunnen geurnoten zijn die zelf bedacht en ontstaan zijn door synthetische verbindingen maar ook afgeleid van het natuurlijke origine. In deze blog gaan we het hebben over de Magnolia.

De meesten kennen de Magnolia als de mooie boom met tulpvormige bloemen in het roze, wit of paars maar van de bloemen van deze boom wordt ook geurolie gemaakt. Binnen de Magnolia groep zijn er verschillende soorten. Het soort die gebruikt wordt om geurolie van te maken is de Magnolia Grandiflora maar evenals bijna ieder andere geurolie is Magnolia zowel in etherische als synthetische variant verkrijgbaar. Magnolia heeft een zoete, delicate geur. De geur doet een beetje denken zoet frisse neroli, poederige viooltjes en rozen.

De geurolie wordt verkregen door middel van stoomdistillatie. De bloemen van de Magnolia worden door middel van stoom onder grote druk gezet. Hierdoor komen de vluchtige delen vrij en dit wordt daarna weer afgekoeld. De verschillende stoffen gaan zich scheiden waardoor de olielaag op het geurwater (hydrolaat) blijft drijven. De essentiële olie staat erom bekend om zijn regenereerde effect op de huid. Het zal je huid vernieuwen en egaliseren.

De geur van magnolia heeft een opbeurend effect en al helemaal als dit gemixt is met andere geurnoten zal dit een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Magnolia zit in verschillende dames en unisex geuren. Enkele geuren waarin Magnolia het duidelijkst waarneembaar is zijn:

LA139:
Dit is een frisse en bloemige damesgeur waarbij lychees, magnolia en peper het duidelijkst naar voren komen. Wij beschrijven het als elegant en charmant. Daarnaast heeft het een middenzware sillage.

LA209:
Een bloemig fruitige damesgeur met een bijzondere sparkle. Cranberry, lychees en magnolia zijn duidelijk terug te vinden in deze populaire parfum. Het heeft een middenzware sillage en is goed casual te dragen.

TN014:
Een heerlijke unisex parfum duidelijke magnolia akkoorden. Dit parfum is bloemig houtachtig. De beschrijving van dit parfum is charmant en elegant. Naast magnolia is ook sapodilla duidelijk waarneembaar en dit parfum heeft een middenzware sillage.

v

Het eerste hervulbare parfum concept.