Parfum zoektocht deel 1 | Geurfamilies

Geurfamilies

Om de zoektocht naar jouw perfecte parfum makkelijker te maken, hebben wij onze parfum ingedeeld in geurfamilies. Een geurfamilie is een groep waarin je geuren vindt met overeenkomende kenmerken. Dit kan zijn op het gebied van geurnoten of opbouw.

Wij delen de parfums in, in de volgende “families”.

DAMES

100-299               Bloemig

Deze geurfamilie bevat parfum waarin bloemen duidelijk de geur domineren.

300-499                Chypre/Fruitig/Aquatisch/ Citrus

Chypre, Fruitig, Aquatisch en Chypre zijn losse geurgroepen die in 1 cijferreeks vermengd zijn. Chypre geuren zijn warm en droog. Ze zijn vaak opgebouwd met geurnoten zoals bergamot, eikenmos en patchouli. De basis ervan is vaak houtachtig/mossig. De geuren die in de fruitige categorie vallen, zijn overduidelijk fruitig. Aquatisch houdt in dat het duidelijke waterachtige tonen bevat.

Binnen de citrus geurfamilie vind je veel geuren met bijvoorbeeld citroen, bergamot en grapefruit.

500-699                Oriëntaals

Binnen de oriëntaalse geurfamilie vind je veel warme geuren. Veel gebruikte geurnoten in deze groep zijn dan ook verschillende kruiden, vanille, amber en patchouli.

700-999                Bloemig houtachtig musk

Deze geurfamilie heeft geuren die samengesteld zijn met bloemen, hout en musk. Ook zijn in hierin geuren te vinden die enkel houtachtig zijn.

HEREN:

100-299               Houtachtig

De naam van deze geurfamilie zegt al genoeg. Deze geurfamilie bevat parfum met duidelijke hout-noten erin.

300-499               Aromatisch/Citrus/Chypre/Aquatisch

Aromatische parfums bevatten veel groene kruiden, denk aan rozemarijn en tijm. Echter zijn in de groep ook veel lavendel en citrus achtige geuren te vinden. Ze zijn fris en warm tegelijkertijd. Citrus parfums bevatten veel citrussen zoals grapefruit, sinaasappel en citroen. Chypre geuren zijn warm en droog. Ze zijn vaak opgebouwd met geurnoten zoals bergamot, eikenmos en patchouli. De basis ervan is vaak houtachtig/mossig. Aquatisch houdt in dat het duidelijke waterachtige tonen bevat.

500-699                Oriëntaals

Evenals bij de damesparfum, vind je bij de oriëntaalse geurfamilie veel warme geuren. Veel gebruikte geurnoten in deze groep zijn dan ook verschillende kruiden, vanille, amber en patchouli.

700-999                Leerachtig

Deze geurfamilie spreekt voor zich. Hierin zijn parfums met een duidelijke leergeur te vinden.

Dit is de eerste stap in het vinden van jouw perfecte parfum. Bij de volgende stap ga je kijken naar de geurvarianten, hoofdakkoorden en duidelijkst waarneembare geurnoten.

Volgende week gaan we verder met de zoektocht naar jouw perfecte parfum.