We zijn er om je te helpen

Zoeken op vraag:

Betaling & Levering

Geaccepteerde betalingen en levertijden.

Meest gestelde vragen

TapParfum’s meest gestelde vragen en antwoorden.

[row_inner_3 label=”Question Wrapper: 2″ style=”collapse”] [col_inner_3 span=”4″ span__sm=”12″ span__md=”12″] [/col_inner_3] [col_inner_3 span=”8″ span__sm=”12″ span__md=”12″ align=”left”]
Verkopen jullie ook...

Nee wij verkopen … niet, wij hebben vaak wel een parfum in ons assortiment met vergelijkbare geurnoten. Wij adviseren je om in ons geurnotenboek jouw favoriete geur in te typen. Waarna ons systeem alle geuren met vergelijkbare geurnoten toont.

Wat zijn akkoorden en stillagen?

Als we het over de akkoorden in een geur hebben, zijn het de eigenschappen die het duidelijkst naar voren komen in een parfum. Dit kan onder andere zoet, witte bloem, fris of kruidig zijn. Sillage is de aura die de geur vormt. Dit kan variëren van licht naar enorm.

Hoe kan ik de parfum het beste bewaren?

Parfum kan je het beste op een donkere, koele plek bewaren. Een kelder of koelkast zijn perfect plaatsen om de houdbaarheid van je parfum te verlengen. Mocht je je parfum liever ergens anders bewaren, zorg dan in ieder geval dat het niet rechtstreeks in de zon staat. Hierdoor gaat een parfum sneller oxideren.

Kan ik onbeperkt geuren testen?

Je neus is na een aantal geuren verzadigd. Daarom raden wij aan om om ongeveer 3 geuren per keer te ruiken waardoor je je reukzin scherp houdt.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de volgende geur die ik wil testen weer kan ruiken?

Koffiebonen kunnen er voor zorgen dat je reukzin weer geneutraliseerd is. Ook kan het helpen om water te drinken.

Hoe kan ik het beste parfum testen?

Wij adviseren om eerst te ruiken op een geurstrookje en je favoriete geur daarna uitproberen op je huid. De beste manier om een parfum te testen is namelijk op je huid.

Wat is het verschil tussen eau de parfum en parfum?

De verhouding tussen de geurolie, alcohol en water. Het percentage aan geurolie ligt bij een parfum hoger (tussen de 20% en 40%) dan bij een eau de parfum (10% tot 20%).

Wat zijn geurnoten?

Geurnoten zijn de onderdelen die een geur maken tot wat hij is. Enkele voorbeelden hiervan zijn vanille, roos en jasmijn. Er zijn honderden geurnoten die er allemaal voor kunnen zorgen dat een parfum een eigen identiteit krijgt.

Wat is het verschil tussen synthetische en etherische oliën?

Synthetische oliën zijn vervaardigd in het laboratorium. Dit kan zijn om een natuurlijke geur na te bootsen of om een geheel nieuwe geur te creëren. Etherische oliën zijn natuurlijk en gecreëerd door de natuur. Door extractie en destillatie methodes hebben ze de geuren kunnen vangen.

Wat zijn geurfamilies?

Dit zijn groepen waarin een geur onderverdeeld is. Binnen Tapparfum zijn de nummers aangepast aan de geurgroep waarbij een parfum hoort.

Bij de vrouwen zijn dat: Bloemig, Chypre/Fruitig, Oriëntaals en Bloemig/Houtachtig/Musk.
Bij de heren zijn dat: Houtachtig, Fris/Fruitig, Oriëntaals en Leerachtig

[/col_inner_3] [/row_inner_3]
[row_inner_3 label=”Question Wrapper: 3″ style=”collapse”] [col_inner_3 span=”4″ span__sm=”12″ span__md=”12″] [/col_inner_3] [col_inner_3 span=”8″ span__sm=”12″ span__md=”12″ align=”left”]
Mijn parfum bevalt niet, kan ik deze retourneren?

Wij nemen alleen ongeopende parfum producten retour.

Mijn parfum bevalt niet, kan ik deze retourneren?

Wij nemen alleen ongeopende parfum producten retour.

Nog een vraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Hier nog een vraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

[/col_inner_3] [/row_inner_3]
[row_inner_3 label=”Contact” col_bg=”rgb(244, 244, 244)” h_align=”center” padding=”40px 40px 40px 40px” padding__sm=”40px 20px 40px 20px”] [col_inner_3 span__sm=”12″ align=”center” bg_color=”rgb(249, 245, 229)”]

Een andere vraag stellen?

Neem contact op.

Contact [/col_inner_3] [/row_inner_3]
Logo

Mijn Account

Informatie