Onze parfums...

De parfum van Tapparfum worden gemaakt met de hoogste kwaliteit geuroliën. De geuren zijn (net als designerparfums) gemaakt van deels synthetische oliën en deels natuurlijke oliën. De Parfum bevat tussen de 20% en 40% bestandsdelen (geurolie). De resterende 60% tot 80% is hoogwaardige kleur- en geurloze alcohol. Deze gradatie maakt het dat onze parfums gecategoriseerd worden als parfum.

Voor al onze parfums werken wij met geurnoten. Dit zijn fasen waarin een parfum zich kan bevinden. Een parfum kan 3 fasen bevatten, Topnoten, Middennoten en Basisnoten. Ook wel de olfactorische Pyramide genoemd.

  • Topnoten: Dit zijn geuren met een kleine molecuul, deze noten zullen sneller vervliegen, maar komen bij het opspuiten wel het sterkst naar voren. Dit zijn de noten die het eerst waar worden genomen. Deze noten houden tot +/- 10 minuten aan.
  • Middennoten: Deze noten bevatten geuren die een middellange tijd duidelijk waarneembaar zullen zijn. Veelal is dit tot +/- 4 uur na het opspuiten.
  • Basisnoten: In de basis zitten de geuren die een grotere molecuul hebben. Deze basisnoten ondersteunen de top- en middennoot ook om hun duur te verlengen. De basisnoten zullen uren waarneembaar zijn, tot wel 24 uur.

Wij beschrijven bij elk van ons parfum welke geurnoten het duidelijkst waarneembaar zijn, Dit is echter deels subjectief aangezien het per persoon kan verschillen wat ze het duidelijkst ruiken. Ook een associatie met een bepaalde geurnoot kan ervoor zorgen dat deze het duidelijkst waargenomen wordt.

Per geur geven wij ook het sillage aan. Dit betekent het “geurspoor” die je achterlaat, wanneer je deze geur draagt. Een minimale (lichte) sillage betekent dat deze dicht op de huid blijft en enkel waarneembaar is wanneer je neus dichtbij de huid is. Een maximale (zware) sillage betekent vanzelfsprekend het omgekeerde, je hebt een duidelijke geur om je heen en de geur is gemakkelijk waarneembaar door mensen in je nabijheid.

In onze geurbladen, die ook bij de Tappunten liggen, kunt u onder andere de volgende informatie vinden:

  • Parfum naam/ nummer
  • Geurgroep
  • Hoofd akkoorden
  • Olfactorische Pyramide (Top-, Midden- en Basisnoten)
  • Duidelijkst waarneembare geurnoten
  • Sillage

Daarnaast bieden wij natuurlijk ook persoonlijk advies aan u om de juiste geur(en) uit te kiezen en biedt de parfum finder  hier een goede aanvulling op.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in uw winkelmand.