Over TapParfum

”Uitmuntende kwaliteit, toegankelijk, duurzaam”

Wat zijn top, midden en basisnoten? Waar bestaat TapParfum uit? En hoe vind ik de juiste geur? Allemaal vragen waarop je op deze pagina antwoord krijgt.

Olfactorische piramide - TapParfum

Olifactorische piramide | Geurnoten

Deze geurnoten bevinden zich in de olfactorische piramide van een parfum. Dit kan zijn in de top-, midden- of basisnoot.

Uitleg Geurnoten

Top noten

In de topnoten zitten de geurnoten met een kleine molecuul. Deze zullen in het begin sterk naar voren komen maar vervliegen ook snel. Hieronder vallen bijvoorbeeld citrus aromatisch en groene noten, en Deze geurnoten blijven ca. 15-20 minuten duidelijk aanwezig.

Midden noten

De geurnoten in deze fase zullen een middellange tijd duidelijk waarneembaar blijven. Hierin vindt je veel bloemen, kruiden en fruit. Dit houdt ongeveer 4 a 5 uur aan.

Basis noten

In de basis zitten geurnoten met een grote molecuul. Deze houden het langste aan. In de basis zitten houtsoorten, balsems, amber, musk en vanille. Dit houdt langdurig aan.

Hoog percentage olie

Hoogwaardige geuroliën

De parfums van TapParfum bevatten tussen de 20% en 40% aan geurbestanddelen (geurolie). Daarnaast gebruiken wij een hoogwaardige kleur- en geurloze alcohol. Door deze samenstelling worden onze parfums gecategoriseerd als parfum.​