Top
Herengeur

Wanneer je in een parfumerie het assortiment bekijkt, zal je zien dat het grootste deel ervan dames parfum is. Dames zijn natuurlijk gek op parfum, maar onderschat de heren niet. Doordat wij zien dat heren steeds meer op zoek zijn naar unieke geuren, wijden wij deze blog aan een Parfum voor HEM!

Binnen de categorie heren parfum zijn de eau de cologne en eau de toilette erg bekend. Dit is ook vanuit de geschiedenis wat het meest door mannen gedragen werd. Hieruit kan je al zien welke geuren categorieën toen al werden bestempeld tot de beste parfum voor heren. Citrus, houtsoorten, kruiden en groene noten waren erg populaire ingrediënten voor heren parfums. Er is een groot verschil tussen de huid van dames en heren waardoor sommige parfums ook beter uitpakken op de huid van een man dan op die van een vrouw:

• Mannen hebben een hogere zweet en talgproductie
• De PH waarde van een man ligt lager dan bij die van een vrouw, dit houdt in dat de huid van een man zuurder is
• De huid van een man is een stuk dikker dan die van vrouw

Als we gaan kijken naar de hedendaagse parfum voor hem, zien we nog steeds veel dezelfde categorieën maar er komt een overlap met dames parfums. We zien meer zoete en bloemige parfums voorbij komen. Enkele geuren hiervan zijn:

KARAMEL

LE159: Uniek, elegant en ondanks dat hij zoet is, nog steeds heel mannelijk. Wanneer heren dit parfum dragen worden ze onweerstaanbaar want zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van KARAMEL.

BLOEMIG
TM006: Dit is een uniek parfum waarin roos het duidelijkst naar voren komt. Dit parfum straalt elegantie en klasse uit en is gewoon te lekker om te laten staan.

Toch vinden wij in de Top 3 nog steeds typische heren parfums terug:

1. LE101
Geurcategorie (hoofdakkoord): warm kruidig. Duidelijkst waarneembaar: kaneel, leder en amber

2. LE100
Geurcategorie (hoofdakkoord): maritiem. Duidelijkst waarneembaar: zeenoten, grapefruit en lavendel

3. LE307
Geurcategorie (hoofdakkoord): fris kruidig. Duidelijkst waarneembaar: ambroxan, bergamot en sichuan peper

Al deze heerlijke geuren zijn verkrijgbaar in een hervulbaar parfumflesje bij één van de tappunten bij jou in de buurt.

v

Het eerste hervulbare parfum concept.